Rohan az idő: jön a Win7 vége

2015. január 13-án megszűnik a Windows 7 úgynevezett mainstream támogatása, azaz a garanciaidő lejár. Ez a Windwos XP támogatásának megszűnésével azonos módon zajlik, azaz holnap átlépünk a kiterjesztett támogatási időszakba. Ez 2020. január 14-ig tart majd.

Hirdetés

Akár már ma is lehet pánikolni Windows 7 támogatásának megszűnése miatt, de egyelőre még csak passzióból. A kiterjesztett terméktámogatással még öt évig rendszeresen megérkeznek majd a biztonsági frissítések. A Microsoft egyik legsikeresebb operációs rendszere 2009. október végén jelent meg a Vista utódaként, azzal a feladattal, hogy az előd hibáit orvosolja, miközben a kompatibilitást megőrzi. Nagy volt a boldogság, mikor megtudtuk, hogy processzoralapú virtualizációs támogatás esetén virtuális XP is futhat majd, így egy-egy speciális program is tovább örökíthető.


(forrás: themillergroup.com)

Azóta eltelt öt év. Megjelent a Windows 8, aztán a 8.1, hamarosan érkezik a 10. A Win7 a kiterjesztett támogatási időszakban csakúgy, mint a Windows XP az utolsó éveiben megkapja a biztonsági frissítéseket, a tudásbázis, illetve az online támogatás is hozzáférhető marad. Ahogy a lehetőség, hogy keretszerződéssel a fentieken túli, személyre szabott támogatást nyújtson a Microsoft. Hogy mennyire nem könnyű egy elavult rendszert leváltani, arról például itt, vagy itt olvashat.

Előzmények

  • Ingyenes vagy olcsó Windows 8.1 jöhet

    A Windows 8.1 with Bing az eddig kiszivárgott információk szerint a Microsoft kísérlete egy ingyenes, vagy nagyon olcsó Windows-verzió kiadására.