Felkavarhatja az állóvizet: Magyarországon is elindult a Revolut Bank

A felhasználók a szolgáltatásra történő átjelentkezést követően 100 ezer eurós összegig betétbiztosítást élvezhetnek, ám a későbbiekben további szolgáltatásokkal – hitelkártya-hitellel és személyi hitellel – bővülhet a nyújtott szolgáltatások köre.

A portfolio.hu a társaság közleménye alapján írta meg ma reggel, hogy a globálisan több mint 16 millió, hazánkban mintegy 500 ezer felhasználóval rendelkező Revolut ma Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét.

Hirdetés

A részletekről annyit írnak, hogy a bevezetés eredményeként azon magyarországi ügyfelek betéteinek biztonságát, akik a Revolut Bankra upgrade-elik meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer garantálja. A portfolio.hu kérdésére Joe Heneghan, a Revolut Bank vezérigazgatója elmondta, a Revolut Bankra történő átváltás díjmentes a felhasználók számára.

Az átállás csupán néhány percet vesz igénybe az ügyfelektől a társaság ígérete szerint. Magyarország a világ 14-edik országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást, ám itt nem állnak meg, a közeljövőben a társaság vezérigazgatója szerint Nyugat-Európa országaiban terjeszkednek tovább.

A tudósítás kiemeli a két legfontosabb változást:

  • mostantól az uniós szinten is elvárt összegig biztosítottak lesznek a betétek azoknak, akik a Revolut Bankra váltanak

  • a váltás lehetőséget ad arra, hogy megjelenjenek hagyományos banki területeken is: első körben ez hitelkártyahiteleket és személyi hiteleket jelenthet, de fokozatosan léphetnek be a többi más banki területre is – vagyis banki versenytárssá válhatnak

A Revolut banki szolgáltatásai tavaly Lengyelországban és Litvániában indultak el, de további 11 országban (Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Görögország, Lettország, Málta, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Csehország) vezették ezt be, és most már Magyarországon is.

További fontos részletek a szolgáltatásokról a portfolio.hu tudósításában olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények