Rekord negyedévet zárt az Apple

A cupertinói vállalat nyilvánosságra hozta a 2015-ös fiskális év első negyedévének gazdasági adatait. Az időszak 2014. december 27-tel ért véget. A negyedéves forgalom 74,6 milliárd dollár (30 százalékos növekedés), a nettó nyereség pedig 18 milliárd dollár. Másképpen kifejezve a bővített egy részvényre jutó hozam 3,06 dollár volt.

Egy évvel korábban így alakultak az adatok: forgalom 57,6 milliárd dollár, nettó profit 13,1 milliárd, a bővített részvényhozam pedig 2,07 dollár volt. A rekord negyedévhez rekordeladások is társultak.

A negyedévre inkább a vásárlás volt jellemző
A negyedévre inkább a vásárlás volt jellemző, 5,5 millió Mac fogyott.

Jól fogyott az iPhone (74,5 millió három hónap alatt) és a Mac is (5,5 millió), ráadásul az App Store is annyi pénzt termelt, mint még soha (4,7 milliárd dolláros forgalom). Az iPadból 21,4 milliót adott el az Apple 3 hónap alatt, kiegészítőből pedig 2,6 milliárdos forgalmat generáltak. A cég 0,47 dolláros osztalékot fizet a törzsrészvényeseinek.

Már három hónapja is az volt a negyedéves jelentés legerősebb mondata, hogy "mindent eladunk, amit gyártunk", most pedig új rekordokat döntött a vállalat. A bejelentést itt lehet meghallgatni Tim Cook szájából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények