Rahimkulov jól bevásárolt Antennából

Az ÁPV Rt. után az Antenna Hungária Rt. legnagyobb befektetője (és egyben az ÁÉB Bank vezére), Megdet Rahimkulov közvetve már több mint 15 százalékát birtokolja a műsorszóró társaságnak. A BÉT honlapján pénteken megjelent közlemény szerint cége, a Firthlion Limited július 28-án a tőzsdén 13 025 Antenna-részvényt vásárolt, aminek eredményeképp már 1 791 792 darab részvénnyel rendelkezik, ami 15,09 százalékos befolyást jelent. A Firthlion egyébként az elmúlt két hónapban csendben tetemes részvénymennyiséget vásárolt, a legutolsó, május végi bejelentése szerint még csupán 11,49 százalékkal, azaz 1 363 144 részvénnyel bírt.

A bankvezér eddigi nem csinált rossz üzletet, piaci hírek szerint az első nagyobb mennyiség megvásárlását még 4 ezer forint alatt kezdte. A részvényvásárlások célja pedig feltehetően az, hogy különalkut szeretne kötni, hiszen ekkora tulajdoni hányaddal már borsot tud törni a svájci nagytulajdonos orra alá. Persze az is lehet, hogy az őszi, feltehetően a privatizációs árral megegyező nyilvános vételi ajánlatba adja majd be a teljes csomagot, hiszen a tőzsdén most valamivel ötezer forint felett (5040-5060-on) lévő árfolyam még jelenthet jó arbitrázsüzletet.

A Swisscom egyébként a múlt héten aláírta az adásvételi szerződést, amely értelmében 46,75 milliárd forintot fizet a 75 százalék plusz egy szavazatot jelentő állami csomagért. Ez pedig részvényenként 5250 forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények