Új, okos és biztonságos dokumentumgeneráló rendszer a piacon

A Qualysoft ma bejelentette, hogy elkészült a Docflow 1.0-s változatával. A szoftver fejlesztésének legfontosabb szempontjai a költséghatékonyság és a rugalmasság voltak, ám ezek nem mehettek a biztonságos működés rovására. Ezért – Magyarországon még szokatlan módon – a Docflow rendszert már a tervezés során folyamatosan tesztelték.

Elkészült a Docflow vállalati verziója, amely a keresztségben az 1.0-s verzió nevet kapta. Az uniós támogatással (KMOP 1.1.4.) kifejlesztett rendszer ideális iratautomatizálási eszköz minden olyan munkahely számára, ahol elkülönített az adatgazdák, a felelős formalevél-szerkesztők és a dokumentum megszemélyesített nyomtatását végzők köre, mint például egy bankfiókban vagy biztosítási szerződéskötő munkahelyek esetében. - válaszolta az IT café érdeklődésére Bayer József, a terméket kifejlesztő Qualysoft Zrt. K+F termékfejlesztési menedzsere.


Mint korábban megírtuk, a megoldásban a designerek Eclipse-framework-alapúak, az alkalmazás többi része Enterprise Java technológiával készült. A Docflow felületeihez keretrendszerként a Java Serves Faces szolgált. A fejlesztésnél a RUP módszertant alkalmazták, teszteléskor a követelményspecifikációkkal együtt gyakorlatilag az acceptance-tesztek is elkészültek. A core-funkciókat a designfázisban tesztelték, amihez a szükséges integrációs tesztek már az analízisfázist követően rendelkezésre álltak, vagyis az egyes munkafázisok implementációját követően azokat azonnal tesztelték. A fenti folyamat többek között a termék biztonságos működését is garantálja, ami az egyre inkább veszélyeztetett informatikai környezetben fontos szempont.

A terméket az érdeklődő vállalatok ingyen kipróbálhatják – mondta el az  IT cafénak Bayer József, a termék menedzsere. Mindez úgy történik, hogy a velünk kapcsolatban lévő ügyfelek számára felkínálunk egy letölthető virtuális gépet, amelyikben felinstallálva fut egy Docflow rendszer, így a potenciális érdeklődők egy biztosan működő Docflowt tudnak kipróbálni.

A technológiáról

A Docflow jól integrálható a vállalati alkalmazásokhoz és meglevő adatforrásokhoz, úgymint vállalati adatbázisok, adattárházak, ERP- és CRM-rendszerek. A dokumentum-előállítás teljes folyamatát támogatja, a forrásadattól, a template-megszemélyesítésen keresztül a megfelelő formátum, megfelelő csatornára történő továbbításáig.

Ellentétben a hagyományos dokumentumgeneráló rendszerekkel, a Docflow űrlapokat (Xforms) is és dokumentumokat is, valamint ezek kombinált előállítását is támogatja. A Docflow alkalmazással jól automatizált dokumentum-előállító rendszereket (lean documenting) lehet felépíteni. Informatikai befektetéseinek legjobb garanciája a szabványokhoz való igazodás. Az oldalakra bontott dokumentumokat XLS-FO-val írja le, míg az űrlapkezelő rendszer XForms állományokat hoz létre. Ezek a szabványok biztosítják, hogy a kialakított folyamatok, dokumentumok és template-k tíz éven túl is újrafelhasználhatók és integrálhatóak lesznek. A Docflow-val készített iratautomatizálási rendszerek jól illeszthetők a meglevő vállalati informatikai rendszerbe. A Docflow BPEL-alapú scriptnyelve tetszőleges integrációs folyamatok felépítésére lehetőséget kínál.

Rendszerkövetelmények

  • Tetszőleges Microsoft, Unix vagy Linux operációs rendszer
  • JRE 1.65 vagy 1.6 a szerver számára
  • JRE 1.6 a kliens számára
  • Relációs adatbázis (pl. Oracle, MS SQL, MySQL)

Forrás: Qualysoft

Előzmények