Ezt az alkalmazást gyűlölni fogják a matektanárok!

Hirdetés

Az ismert szakportál által szervezett londoni találkozón (TechCrunch Disrupt Europe) egy vállalkozás olyan, pár hónapja bevezetett okostelefonos alkalmazást mutatott be, mely hamarosan vélhetően a matematikatanárok rémálma lesz: a PhotoMath megoldja a felhasználó helyett az egyenleteket.

A fejlesztő a londoni és horvátországi központokkal rendelkező MicroBlink nevű cég, akik egy, az okostelefonok kameráira optimalizált szövegfelismerő technológiát fejlesztettek ki. A megoldás olyan hatékonyan működik, hogy licencelése megalapozta a startup jövőjét. Korábban készítettek már egy másik alkalmazást, a PhotoPayt, amely számlák felismerésére alkalmas, és ezt már Európában 14 különböző bank licenceli a cégtől. A technológia sokoldalú felhasználásának demonstrálására készítették el a PhotoMathot.

A valós időben dolgozó alkalmazás kisebb veszélyt jelentene a matematikaoktatásra, ha csak eredményt jelenítene meg, így ellenőrzésre lehetne használni, ám ennél sokkal többet tud: a szükséges opciót kiválasztva lépésenként is kiírja az egyenlet megoldásának menetét.

A PhotoMath egyelőre csak nyomtatott szöveggel működik, a kézírás felismerése a fejlesztők szerint igen bonyolult feladat, de dolgoznak rajta.

Az alkalmazás jelenleg WP-re és iOS-re tölthető le, jövőre ígérik az androidos változatot.

Azóta történt