Megjelentek a Panda 2011-es biztonsági szoftverei

A Panda Security tegnap piacra dobta 2011-es termékskáláját: a Panda Internet Security 2011, a Panda Global Protection 2011, a Panda Antivirus Pro 2011 és a Panda Internet Security for Netbooks biztonsági alkalmazásokat. A szoftverekben újdonság a távoli hozzáférés, a törölt fájlok nyomainak eltüntetése („fájlmegsemmisítés”) és a virtualizált környezetben futtatott, biztonságos böngésző.

Az otthoni fogyasztóknak szánt új termékek mindegyike épít a Panda kollektív intelligenciának nevezett felhőtechnológiájára, amely a felhasználók millióinak számítógépeiről gyűjtött adatok alapján biztosítja a gyors reakcióidőt az új fertőzések megjelenésekor. „Amellett, hogy az új szoftverek gyorsak és kevés erőforrást igényelnek, egy sor olyan védelmi funkcióval láttuk el őket, amelyek együttesen külön termékként, Identity Protect néven már megvásárolhatók egy ideje. Ezek a funkciók gyakorlatilag bolondbiztossá teszik a vírusirtókat. A tervezéskori hozzáállás az volt, hogy inkább semmit ne bízzunk a véletlenre: az emberek a figyelmeztetések ellenére sem választanak biztonságos jelszavakat, nem változtatják meg azokat, nem figyelnek a gyanús jelekre; tehát intézzen inkább mindent a szoftver” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója..

A vállalat közlemény szerint az új termékcsalád Windows 7 alatt 50 százalékkal gyorsabban fut, mint a korábbi kiadások. A szoftverekben újdonság az ún. gamer mód: ilyenkor úgy fut a háttérben a védelem, hogy nem zavarja a gépen játszó felhasználót felugró üzenetekkel és figyelmeztetésekkel. További új funkciók címszavakban: távoli hozzáférés, virtualizált környezetben (sandbox) futó böngésző, virtuális billentyűzet a billentyűleütéseket naplózó szoftverek elleni védekezésre, fájltitkosítás és fájlmegsemmisítés (a törölt fájlok nyomainak végleges felülírása).

Azóta történt

Előzmények