Oracle adatbázis-kezelő mobil dolgozóknak

Az Oracle bejelentette az Oracle Database Lite 10g nevű új adatbázis-kezelőjét, amely elsőként terjeszti ki a grid computing előnyeit a mobil dolgozókra. Az Oracle Database Lite 10g teljes körű és integrált megoldást nyújt a mobil környezetekben nélkülözhetetlen adatbázisos alkalmazások fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez, és a kritikus rendszerekben megszokott jellemzőket biztosítja a mobil készülékeken és beágyazott rendszerekben is. Lehetővé teszi a fontos adatok és alkalmazások folyamatos elérését anélkül, hogy ehhez állandó hálózati kapcsolatra lenne szükség a vállalat központi rendszereivel, így különösen előnyös a sokat utazó vagy távoli helyeken dolgozó munkatársakat alkalmazó cégeknek.

Az olyan helyzetekben, amikor a kritikus adatok és alkalmazások elérése nem lehetséges, nem praktikus vagy nem ajánlatos, az Oracle Database Lite 10g segítségével a mobil dolgozók eredményesen végezhetik feladataikat ott is, ahol nincs hálózati lefedettség, vagy az nem megbízható vagy biztonságos. A szoftver kétirányú szinkronizációt biztosító kiszolgálómegoldása az adat-előfizetéses modellen és az adatok hálózatos közzétételén alapul. Így a mobil felhasználók rendszeres időszakonként zökkenőmentesen szinkronizálhatják a vállalati adatbázis és mobil eszközük adatait. Az átvitel eszközfüggetlen, vagyis tetszőleges kapcsolaton – helyi vagy vezeték nélküli hálózaton, műholdas vagy rádiófrekvenciás kapcsolaton – keresztül bonyolítható.

Az Oracle Database Lite 10g részét képező Mobile Manager felügyeleti megoldással a felhasználó szervezet teljes mobil eszközparkját egyetlen webes konzolról adminisztrálhatja és követheti nyomon. A megoldás alkalmazás-, rendszer-, biztonság- és eszközfelügyeleti lehetőségeket nyújt.

Az Oracle Database Lite 10g fejlesztői környezetei támogatják az olyan Java- és .Net-alapú eszközöket, mint az Oracle JDeveloper 10g és a Microsoft Visual Studio .Net, és együttműködnek a Microsoft ADO.NET interfésszel is, ami elősegíti a Java- és a .Net-alapú környezetek integrációját, felgyorsítja a fejlesztést, és javítja a teljesítményt.

Azóta történt

Előzmények