Megkezdődött az OLX és a Jófogás összeolvadása

A felvásárlásról már korábban megjelentek a tudósítások, és ma a cégek bejelentették, hogy megkezdődött az OLX és a jófogás.hu összeolvadása.

A jófogás.hu-t működtető norvég Schibsted Media Group februárban jelentette be, hogy megállapodott a dél-afrikai Naspers médiavállalattal annak magyarországi apróhirdetési üzletága, az OLX átvételéről. Az elmúlt hetekben elkészült a két oldal összeolvadásának pontos menetrendje, hogy a felhasználók a korábbi két szolgáltatást egy helyen, a www.jofogas.hu címen érhessék el.

A vásárlók és eladók informálása érdekékben a felhasználókat mindkét oldal folyamatosan tájékoztatja a következő lépésekről, a Jófogás pedig megnövelte az ügyfélszolgálatos munkatársak létszámát az esetleges kérdések kezelésére. Emellett már minden online közösségi felületet is integráltan kezelnek.

Az eddigi OLX-es felhasználók már csak a Jófogáson tudnak új hirdetéseket feladni, ahol az ingyenes szolgáltatás mellett számos új funkció segíti a felhasználókat. Az OLX-es felhasználók kérhetik, hogy eddigi hirdetési fiókjaik egyben kerüljenek át a Jófogásra.

Az OLX.hu május elejéig még él, de ott új hirdetést már nem lehet feladni. Május 9-től az aktív hirdetések szerkesztésének lehetősége is megszűnik, majd a május 11-i hét után csak a Jófogáson lehet hirdetéseket kezelni vagy böngészni közöttük.