Okostelefon Akadémia 5.0: fókuszban a viselhető okos eszközök!

  • Az esemény rögtön az egyik legizgalmasabb témával indul: Maróy Ákos, az EU Edge szakemberének jóvoltából a rendezvényre érkezik a Google legátlátszóbb fejlesztése, a Google Glass. Az eszköz nem csak a színpadon tekinthető meg, hanem előadás után lehetőség nyílik az innovatív eszközt személyesen is felpróbálni.
  • Bodnár Csaba, a Mobilarena szakújságírója az okos- és csatlakoztatott órákról ad áttekintő képet, különös tekintettel a jelenlegi top készülékekre, illetve arra is fény derül, hogy vajon milyen jövő jut ennek a szegmensnek a hordozható kiegészítők áradatában.
  • Moós Gergely, a Dagadt Köcsög blog szerzője sportolásra kihegyezett, testre rögzíthető okos eszközöket mutat be, amelyek a sportrajongók és az életmódváltást fontolgatók körében számíthatnak elsöprő sikerre.
  • A még távolabbi jövőről sem elfeledkezve Kovács Tücsi Mihály, író, blogger, a Galaktika magazin tudományos szerkesztője mesél a sci-fikben ábrázolt hordható eszközökről, és hogy ezekből melyek bizonyultak reális elképzelésnek mai tudásunk szerint.
  • Az est végén a Momentán Társulat hozza forradalmi hangulatba a vendégeket, és többek között azt is bemutatják, hogy mi lett volna, ha Petőfiék már mobil eszközön kommunikáltak volna március 15-én.

Az előadások mellett az Expo területén ismert készülékgyártók, várhatóan az Alcatel, a Huawei, az LG, a Samsung, a Sony és a ZTE mutatják be a februári Mobile World Congressen leleplezett újdonságaikat. Többek között a Samsung most debütáló csúcstelefonja, a Galaxy S5 is velünk lesz, hogy élőben is megnézhessétek a készülék egyedülálló újításait.

Az eseményen – már megszokott módon – a Mozilla is standdal érkezik, s ha okos Firefox OS-es viselhető eszközökkel nem is, de érdekességekkel azért szolgálunk majd.

Dátum: 2014. március 12., 18 óra
Időpont: 18:00 – 23:00
Helyszín: Millenáris „D” csarnok (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: részvételi szándékot az oa@eurolex.hu email címen lehet jelezni, „OTT LESZEK!” tárggyal! Regisztrációkat 2014. március 11-ig 17 óráig dolgozunk fel.

Azóta történt

Előzmények