Bejelentették az Office 2010 árazását

A nagyközönség számára három kiadásban lesz kapható az idén júniusra várt Microsoft Office 2010 irodai programcsomag, a fogyasztói árak 149 és 499 amerikai dollár között alakulnak majd a tengerentúlon – jelentette be Redmond tegnap. A bárki számára elérhető változatok Office 2010 Home and Student, Office 2010 Home and Business, illetve Office 2010 Professional néven kerülnek a boltok polcaira, illetve lesznek letölthetőek nyáron. Mennyiségi licencvásárlás keretében árusítják majd az Office 2010 Standard és az Office 2010 Professional Plus csomagokat, a diákok és az oktatásban dolgozók számára pedig az Office 2010 Professional Acedemic verzió lesz elérhető 99 dolláros kedvezményes áron.

Kártyás kedvezmény igen, upgrade nem

Hirdetés

A Microsoft úgynevezett termékkulcskártyát (key card) vezet be az Office 2010 fapados kiadásához, az új PC-kre előtelepíthető Starterhez. Ezen a változaton mindössze a Word és az Excel fog működni korlátozott funkcionalitással, viszont tartalmazza majd az összes publikus kiadást: mind a Home and Student, a Home and Business, valamint a Professional változatok (jobban mondva, a csomagokhoz rendelt programok) kvázi inaktív státuszban, előtelepítve pihennek majd a számítógépen. Így amennyiben a felhasználó a számítógépére előtelepített Office Starterről váltani szeretne az Office 2010 valamelyik teljes kiadására, a termékkulcskártya megvásárlását követően egyszerűen aktiválhatja a neki megfelelő változatot további letöltögetésektől mentesen. Egyébiránt a Works csomag utódjaként is beharangozott Starter nem demóverzió, időkorlátozás nélkül használható, cserébe hirdetéseket jelenít meg a jobb oldalon látható feladattáblán (task pane).

Nincs szó azonban kedvezményes upgrade árakról, vagyis az Office 2007 valamely kiadását megvásároló felhasználók a jelek szerint csak teljes áron juthatnak majd hozzá a legfrissebb termékekhez – korábban az ügyfelek akár 40 százalékot is spórolhattak egy-egy váltással, most viszont kénytelenek lesznek kicsengetni ugyanannyi pénzt, mintha „első vásárlók” lennének.

Kiadás Dobozos ár
Termékkulcskártyás ár
Alkalmazások
Home and Student USD 149 USD 119 Word, Excel, PowerPoint, OneNote
Home and Business
USD 279 USD 199 ld. fent, Outlook
Professional USD 499 USD 349 ld. fent, Publisher, Access
Professional Academic USD 99 - ld. fent

A Microsoft az asztali alkalmazásokkal egy időben tervezi bemutatni az internetes böngészővel használható Office Web Appset is, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloudalapú változat a tervek szerint kevesebb funkciót támogat majd, mint a nagyobb testvérei.

Azóta történt

Előzmények