Nem lesz olcsó az Oculus Rift

Ha az Oculus jövő év elején piacra kerülő Rift VR-sisakja után érdeklődő vásárlónak nincs elég jó, megfelelő számítógépe ehhez a perifériához, akkor a beszerzendő számítógép és a sisak ára körülbelül 1500 dollár (kb. 400 ezer forint) lesz – közölte tegnap a Re/code konferenciáján a gyártó vállalkozás vezetője, Brendan Iribe.

Az Oculus egyébként két hete tette közzé azt a specifikációt, amelyben az ajánlott minimális gépigényt is megjelölték:

Oculus Rift: ajánlott PC

Iribe azt még mindig nem közölte, hogy a sisak egymagában mennyibe fog kerülni, de sajtóhírek szerint 200-400 dollárra lehet számítani – nagyon valószínű, hogy az ár a felső határhoz lesz közelebb. A cégvezető beszélt arról is, hogy a későbbiekben a gép és a sisak együttes árát szeretnék ezer dollár alá leszorítani.

Azóta történt

Előzmények

  • Előrendelhető a VR szemüveg fantasztikus kiegészítője

    A Virtuix Omni segítségével saját futásunkkal, forgásunkkal, ugrással és guggolással játszhatjuk az FPS-eket.

  • John Carmack korábbi munkaadója nekiment az Oculusnak

    A Facebook által 2 milliárd dollárért megszerzett cég a ZeniMax állítása szerint csak a kiadó tulajdonát képező szellemi tulajdon felhasználásával tudta tényleges termékké fejleszteni az Oculus Riftet.

  • A Facebook megveszi az Oculus VR-t

    A Zuckerberg-gőzhenger tovább menetel, egy kétmilliárd dollár értékű üzlet keretében a Facebook az év második felében megveszi az Oculus Rift VR-szemüveget fejlesztő céget. A közösségi oldal ezzel a hardverfejlesztésbe és gyártásba is belép.