Taxival vadásszák a pokémonokat

„Tegnap megjelent egy pokémon a nappalimban” – írta nemrég egy barátom a Facebookon. A játék lehengerlő erővel terjed. Nem meglepő, hogy kapcsolódó üzleti vállalkozások jelentkeztek be.

A játék bevezetése után pár nappal már kiderült, hogy sokak üzleti fantáziáját megmozgatta az új őrület, és ez azóta sem lanyhult. Legutóbb egy manchesteri taxis cég jelentette be, hogy olyan szolgáltatást indít, mellyel a pokémon-vadászok igényeit szolgálják ki.

Pokemon Go - Manchester
[+]

A Street Cars nevű vállalkozás közölte, hogy a játékosok számára biztosítanak egy átalánydíjas szolgáltatást, melynek keretében 20 fontért (mintegy 7 ezer forintért) a pokémon-vadászt egy órán át körbe-körbe viszik a városban, hogy az illető eredményesen begyűjtse a pikacsukat. A vállalkozás a 600 autós flottájából 12-t erre a célra áldozott be.

Az ajánlat még csak három napja érvényes, ám a Street Cars beszámolója szerint kiemelten sikeres. A vállalkozás vezetője szerint marketinghúzásnak szánták az egészet, és őket is meglepte, hogy milyen sokan érdeklődtek a szolgáltatás iránt – igazából nem gondolták komolyan, de rájuk robbantak a felhasználók. Korábban a néhány kósza utasra számítva csak a belvárosra terjesztették volna ki az akciót, ám az ügyfelek nyomására most már az egész város területe belekerült. Kiderült, hogy már korábban is voltak fanatikusok, akik taxival indultak vadászatra, ám ez normál tarifával igen drága, így ők örömmel fogadták az átalánydíjas szolgáltatást.

A kijelölt 12 autó közül 8 a cég vezetője szerint annyira leterhelt, hogy nincs egy szabad percük sem, és a szinteket kergető játékosok még jó ideig további forgalomnövekedést fognak biztosítani.

Azóta történt

Előzmények