Térképkészítés kezdőknek

Hányszor lapozta fel a Wikipedia oldalait hasznos és érdekes információkért? Ha úgy véli, hogy a közösségi tudásbázis építése hasznos, akkor értékelni fogja, hogy létezik hasonló világméretű közösségi kezdeményezés térképek készítésére is. Az így elkészült térképeket használhatja mobilon – akár offline használattal is, böngészőben vagy számos más programmal is. Ahhoz viszont, hogy a lehető legpontosabb térképek készüljenek el, kiegészítve az érdekes helyek adatbázisával, sok-sok önkéntesre, adatgyűjtésre és térképszerkesztőre van szükség.

E célok elérése érdekében a szervezők holnap kifejezetten kezdőknek szóló OpenStreetMap térképszerkesztési bemutatót, gyakorlati oktatást tartanak.

Helyszín:

Budapesti Műszaki Egyetem (K épület)

Budapest, Műegyetem rakpart 3. magasföldszint 26.

Időpont: 2016. március 22.

Javasolt érkezés: 17:15

A rendezvény ingyenes.

Jelentkezés és további információk: http://www.meetup.com/OpenStreetMap-Hungary/events/229409318/

Ez alkalommal az a cél, hogy az OpenStreetMap szerkesztését még egyáltalán nem ismerő résztvevők úgy térjenek haza, hogy otthon önállóan neki tudjanak kezdeni környezetük feltérképezésének.

Lesz idő a kérdésekre és azok megválaszolására is, nem csak a végén, hanem bármikor közben is. A szerkesztendő területet a résztvevők helyismerete alapján választják ki.

Aki hoz magával számítógépet, máris kipróbálhatja saját környezetében. Ez nem követelmény, kivetítőn mindenki követheti a történteket.

Azóta történt

Előzmények