A 10-es a legsikeresebben induló Windows

A hivatalos blogban tegnap Yusuf Mehdi alelnök összegezte a Windows üzletág eredményeit, elsősorban a Windows 10-re vonatkozó számokat.

Hirdetés

A legfontosabb adat, hogy a vállalat mérései szerint a havi aktivitást alapul véve jelenleg 200 millió olyan eszköz van, melyen a legújabb operációs rendszer fut.

Mehdi úgy látja, hogy a Windows 10 terjedése felgyorsult, mivel az azt használó eszközök negyven százalékát a karácsonyi vásárlási szezon kezdete, a Black Friday óta aktiválták. Az adatok szerint a 10-es számít a legsikeresebben induló Windowsnak, növekedési üteme a Windows 7-ét 140, a Windows 8-ét 400 százalékkal haladja meg, ezt bizonyítja egyre erősödő jelenléte a kiskereskedésekben is.

A Microsoft elégedett a nagyvállalati környezetben, illetve az oktatásban látható terjedéssel is: nagyvállalati partnereik 76 százaléka már elindított egy tesztet, hogy felmérjék a Windows 10 használatának lehetőségeit, e szegmensben és az oktatási intézményekben több mint 22 millió eszköz használja az új OS-t.

A felhasználók decemberben 11 milliárd órát töltöttek a Windows 10-et használva, és a közlemény szerint ez is rekordnak számít. Egyéb adatok: a Cortana 2,5 milliárd kérést kapott; a Bingben történő keresések 30 százaléka a Windows 10-es eszközök és a korábbi Windows-verziók viszonyára vonatkozott; 82 milliárd képet néztek meg a Windows 10 Photo alkalmazásával; a játékosok több mint négymilliárd órát töltöttek el a Windows 10-es rendszereken játszva.

A vállalat elégedett a megújult Windows Store bővülésével, az Xbox pedig története legjobb karácsonyi szezonját zárta.

A vezető emellett beszámolt arról is, hogy a Surface hamarosan tíz országba érkezik meg, és a Hololens fejlesztői kiadása hamarosan elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények