Hálózati szoftvert tett nyílt forrásúvá a Microsoft

A Microsoft már korábban csatlakozott a Facebook által alapított Open Compute Projecthez (OCP), melynek célja a nyílt forrás szorgalmazása és terjesztése, és be is szálltak már több saját megoldás közössé tételével. Az idei konferenciára is jutott bejelentésük, most a Software for Open Networking in the Cloud (SONiC) nevű, hálózati eszközökön használható szoftvercsomagot osztották meg a közösséggel, melyet így most már minden Linuxon lehet használni.

Az egyébként szintén Linux-alapú SONiC egy mind népszerűbb technológia, a szoftveresen meghatározott hálózatok (software-defined networking – SDN) elemeihez használható fel, és az SAI (Switch Abstraction Interface) specifikációja segítségével több platformon is használható.

SONiC
[+]

Az Azure hivatalos blogjában az Azure vezetője közölte, hogy a SONiC elterjesztése érdekében és az érdeklők támogatására a Microsoft partnerségre lépett a következő, az SDN-fejlesztésekben élen járó vállalatokkal: Arista Networks, Broadcom Ltd., Dell, ill. a Mellanox Technologies.

Azóta történt

Előzmények