Eltemették az IE 6-ot, a Microsoft is küldött virágot


(Infobulvár) Még a múlt héten jelentette be egy webes tervezőcég, a denveri Aten Design Group, hogy március 4-én egy temetési szertartás keretében végleg elbúcsúztatják a Microsoft böngészőjét, az Internet Explorer 2001-ben megjelent 6-os verzióját. A vidámnak szánt provokatív eseménynek weboldalt is készítettek, ahol a meghívó mellett az is szerepelt, hogy aki nem tud eljönni, az is küldhet virágot a „sírra”.

A weboldalon szereplő búcsúztató szerint az „Internet Explorer Hat” 2010. március elsején halálozott el egy, a Google főhadiszállásán elszenvedett „munkahelyi baleset” következtében, s „fia, az Internet Explorer Hét, valamint unokája, az Internet Explorer Nyolc” gyászolják.

A hivatkozott esemény az volt, hogy a Google bejelentette: nem támogatják tovább az IE 6-ot a Google Dokumentumok és a Google Sites oldalain március elsejétől, illetve március 13-ától a YouTube is megszünteti a támogatást.

A tudósítások szerint múlt csütörtökön körülbelül száz ember jelent meg a temetésen. A Microsoft PR-irodája is képviseltette magát, az Internet Explorer fejlesztőcsapata nevében pedig virágot küldtek, a következő kondoleáló kártyával: „Köszönet az együtt töltött szép évekért, IE 6. Találkozunk a MIX-en, ahol megmutatjuk az IE-mennyország egy kis darabját.” (A MIX a Microsoft által webtervezők számára szervezett konferencia, melyet minden évben Las Vegasban tartanak. Idén március 15-17-én lesz, s azt rebesgetik, hogy a cég bemutat egy előzetest a következő, a 9-es verziószámú Internet Explorerről.)

ie6

A Microsoft egyébként már évek, de főképp tavaly február óta (amikor a Facebook fejezte be a támogatást) arra buzdítja felhasználóit, hogy szabaduljanak meg az IE 6-tól, s frissítsenek egy újabb verzióra, ám határozott lépéseket nem tettek, talán ezért lehet az, hogy a korszerűtlen program még mindig körülbelül 20 százalékos részesedéssel rendelkezik világszinten (a NetApplications szerint a legtöbben Kínában használják, itt 50 százalék a részesedése).

Az eseményről készült fotók a Flickren, amatőr videók a YouTube-on láthatóak.

Azóta történt

Előzmények