Majdnem elkészült a magyar Mac OS X

Mostantól a Mac OS X 10.5-ös, Leopard kódnéven ismertté vált változata nagyjából 90 százalékban magyar felülettel is elérhető – jelentette be az Apple hazai képviselete. Ezzel majdnem teljesült a hazai Mac-rajongók március idusán közzétett petíciójának egyik kívánsága, amely az operációs rendszer teljes honosítását kérte a vállalattól.

A lokalizáció a Leopard eredeti telepítőlemezén található majdnem minden alkalmazásra és segédprogramra – többek között Mail, Time Machine, Spaces, iChat és Safari – kiterjed, de a Segítő a lefordított programokban is angol nyelvű maradt. A kiegészítő csomagként elérhető magyar verzió ingyenesen letölthető az Apple magyarországi képviseletének honlapjáról, vagy ugyancsak ingyenesen felvehető a hivatalos hazai viszonteladók üzleteiben. A Leopard magyar nyelvű 10.5.2-es verziója az eredeti Mac OS X 10.5.0-10.5.2-es változataira telepíthető, de a 10.5.3-as verzió is hamarosan elérhetővé válik magyar nyelven.

„A lokalizált verziónak köszönhetően mostantól azok a felhasználók is könnyen eligazodhatnak a Leopard funkciói között, akik számára az angol nyelv eddig akadályt jelentett. A magyar nyelvű operációs rendszerrel az Apple teljesítette továbbá az oktatási tendereken való részvétel egyik alapkövetelményét is” – mondta Majoros Miklós, az Apple magyarországi képviseletének megbízott ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy még az idén elkészül az iLife '08 és az iWork '08 honosítása is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények