Google-lal fizetek!

Már a telefont sem kell elővenni – a digitális fizetés új módját tesztelik Kaliforniában.

A Google tegnap jelentette be, hogy San Francisco közelében néhány üzletben elindítottak egy pilot projektet, melyben egy új technológiát tesztelnek, egy olyan fizetési módot, amelynél a felhasználónak a fizetéskor nem kell a kezét sem használnia.

 

Google - Hands Free
[+]

 

A hivatalos blog szerint a már a tavalyi fejlesztői konferencián bejelentett „Hands Free” technológia használatához először egy alkalmazást kell letölteni az okostelefonra, az azonosításhoz fel kell tölteni mellé egy fényképet, illetve egy kártyaszámot kell hozzárendelni a Google-fiókhoz. A telefon ezek után egy adott üzletben vezeték nélküli kapcsolattal ellenőrizi, hogy ott működik-e a Hands Free, és ha igen, megadja a pénztárosnak a felhasználó adatait, aki ellenőrzi ezeket – a vevőnek csak annyit kell közölnie (a monogramja mellett): „Google-lal fizetek”, és kész.

A projekt még nagyon az elején tart, ezért biztatják a felhasználókat, hogy próbálják ki az alkalmazást – az első ilyen vásárláskor kedvezményt is adnak.

Előzmények

  • Megszűnik a Picasa

    A Google Photos veszi át a helyét, a fókuszált fejlesztéssel jobb funkcionalitást és felhasználói élményt ígérnek.

  • Újjászületett a Google Plus

    Alapos közvélemény-kutatás előzte meg az átalakítást, és ebben a formában mindenképp biztatónak tűnik a közösségi oldal.

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.