A magyar fotósoknak is munkát adhat a Google panorámaképes adatbázisa

Hirdetés

A Google Small Business blogjában jelentette be tegnap Gadi Royz, a Google Térkép termékmenedzsere, hogy a kiválóan sikerült tesztidőszak után hivatalosan is elindították a Business Photos szolgáltatást, melynek lényege, hogy kisvállalkozásoknak lehetőséget adnak arra, hogy 360 fokos látványt kínáló panorámaképeket töltsenek fel a Google Térkép adatbázisába, így a potenciális ügyfelek az interneten keresztül alaposan megismerhetik üzletüket, éttermüket stb.


View Larger Map

Az üzleti modell érdekessége, hogy a Google – több más vállalkozásához hasonlóan – kizárólag közvetítőként jelenik meg. Az üzlettulajdonos úgy juthat ilyen, a keresőben találatként is megjelenő panorámaképhez, hogy a Business Photos honlapján megkeresi a Google által minősített fotósok listáját, majd a közelben lakók közül kiválaszt valakit. Ezek után a fényképkészítés az ügyfél és a fotós közti megállapodás alapján történik. A kész képet a fotós tölti fel az adatbázisba. A hirdetésekért természetesen a Google az AdWords rendszer folytán pénzhez jut.

Jelen pillanatban a minősített fotósok listája még viszonylag kurta, az USA 14 városában, illetve Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Franciaországban találhatóak ilyen szakemberek, de a Google folyamatosan emelni fogja a számukat.

Azóta történt

Előzmények