Elhunyt az e-mail atyja

Ray Tomlinson 1971-ben, az internet elődjének számító ARPANET-en keresztül továbbította üzenetét, amire korábban nem volt lehetőség. Az elektronikus levél kézbesítéséhez kukacot (@) használt, így választotta el a felhasználónevet a számítógép azonosítójától. Arra a későbbi interjúk során már nem emlékezett pontosan, mi állt a levélben, de talán a "QWERTYUIOP" lehetett, mivel általában ezzel tesztelt.

Hirdetés

Tanulmányai során elektromérnök diplomát szerzett a Renselaer Politechnikai Intézetben, ahol az IBM gyakornoki programjába is bekerült. Ezt követően a MIT diákjaként folytatta, analóg-digitális beszédszintetizátoron dolgozott, ezzel szerezte meg master fokozatát 1965-ben.


(forrás: The Verge) [+]

A BBN Technologies (Bolt, Beranek and Newsman) alkalmazottjaként a TENEX fejlesztésén dolgozott, gépek közötti fájltranszfer alkalmazást is írt, ez lett a CPYNET. Ezután kérték fel a SNDMSG fejlesztésére, hogy az hálózati üzenetküldésre is alkalmas legyen.

A kétezres évek kezdete óta számos elismerésben részesült, többek között 2004. óta az IEEE Internet Award büszke birtokosa volt, 2012-ben az Internet Dicsőség Csarnokába választották. Március 5-én szombaton, 74 éves korában szívrohamot kapott és elhunyt.

Azóta történt

Előzmények