Egyszerűen tenné okosabbá otthonainkat az LG

Az LG az IFA kiállításon mutatta be az LG Smart ThinQ szenzort, amit meglévő háztartási gépekhez (például mosógéphez, hűtőhöz) csatlakoztathatunk. Az eszköz figyeli a rezgést, a hőmérsékletet, a mért értékeket pedig továbbítja az okostelefonon futó alkalmazásnak. Képes lehet ezáltal arra, hogy szóljon, ha lejárt a mosás, vagy hogy számolja, hányszor nyitották ki a hűtő ajtaját, stb. Bizonyos gépekhez illesztve távolról vezérelhetővé teszi azokat, mondjuk egy LG légkondícionáló esetében. Az eszköz keretrendszerét az AllJoyn adja, ami nyílt forráskódú és az Allseen Alliance minden tagja támogatja. Ez 180 vállalatot jelent.

Hirdetés

Az idei IFA keretein belül mutatta be az LG okos Lightwave sütőjét is, ami Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, és különböző receptek alapján könnyebbé teszi a konyhában szorgoskodók életét. Ha pedig baj van, akkor az LG online szervizközpontjába is bejelentkezik.


(forrás: LG) [+]

Az intelligens eszközök sorába illeszkedik még a szintén a berlini kiállításon bemutatott légkondícionáló is, ami szól, ha légszűrőt kell cserélni, illetve távolról is vezérelhető, így időben képes lehűteni a lakást, ha erre utasítást kap.

Leginkább az fogja vissza az intelligens otthon megoldások terjedését az LG szerint, hogy az emberek úgy gondolják, a technológia nem kezelhető elég egyszerűen. A vállalat vezetője szerint az LG Smart ThingQ szenzor valódi, mindennapos előnyöket kínál, és az egyszerűen használható technológia által kényelmesebbé teszi a felhasználók életét. Ezt azonban egyelőre csak Berlinben próbálhatják ki az érdeklődők, a piaci bevezetésről és a technikai specifikációkról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények