Az Anonymous bosszút állt a The Pirate Bay lekapcsolása miatt

Elsőként a helyi lapok számoltak be arról, hogy az Anonymous hacktivista csoport szimpatizánsai úgy fejezték ki elégedetlenségüket amiatt, hogy a svéd rendőrség a múlt héten rajtaütött a The Pirate Bay torrentoldal szervertermén, hogy egy meg nem határozott svéd kormányzati szervert „törtek fel”, majd onnan e-mail címeket, azonosítókat, illetve a hozzájuk tartozó jelszavakat szereztek meg. Ezek egy részét nyilvánosságra is hozták a szokásos fórumon. Emellett – vagy ehhez kapcsolódóan – az is kiderül a nyilvánosságra hozott listából, hogy kormányzati elektronikus levelezési adatokat szereztek meg Argentínából, Brazíliából, Izraelből, Indiából és Mexikóból is.

A támadók az érintettek számára üzenetet is hagytak: „Figyelem! Boldog karácsonyt és boldog új évet mindenkinek!!! Viszlát!”. A The Local nevű helyi lap beszámolója szerint valószínűleg az Anonymous felelős a Telia nevű svéd szolgáltató elleni DDoS-, túlterheléses támadásért is, mely szolgáltatáskiesést okozott.

A The Pirate Bay egyébként pár nap után egy klónoldal formájában „visszatért” egy Costa Rica-i doménen, bár a szolgáltatás sokkal rosszabb minőségben működik, mint korábban. Emellett nemrég az isoHunt is indított egy oldalt (The Old Pirate Bay), melynek szintén az újjáélesztés a célja.

Azóta történt

Előzmények