A Wi-Fi Szövetség válasza a Bluetooth megoldására

Praktikusan a CES előtti napokra időzítette bejelentését a Wi-Fi Szövetség a Wi-Fi HaLow kapcsán. Az új Wi-Fi típus a 802.11ah szabvány kiegészítésében lett meghatározva. Az ilyen plecsnivel ellátott termékek képesek 900 MHz-en kommunikálni, várhatóan emellett 2,4 és 5 GHz-en is kapcsolódhatnak majd a hálózatra. A Wi-Fi HaLow a megszokott módon támogatja az IP alapú csatlakozást.

Hirdetés

Az alacsonyabb frekvencián jobb elérést és jobb terjedést ígér a Wi-fi HaLow, melyet a sportkiegészítők, okosórák, otthonszenzorok és a többi apróság leendő tulajdonosi köre a megnövelt üzemidő mellett tapasztalhat majd meg.


(forrás: Network World) [+]

A HaLow lehet tehát a Wi-Fi Szövetség válasza az alacsony fogyasztású Bluetooth megoldására (BLE). Az energiaspórolás ára a sebességben ugyan tetten érhető, de igény szerint ez eszközgyártói szinten változtatható lesz, természetesen az akkuidő rovására.

A Wi-Fi Szövetség arra számít, hogy 2018 körül kezdhetik majd nagy tételben a HaLow kompatibilis eszközök hitelesítési eljárásait, ám az első termékek valamivel hamarabb megjelenhetnek. Azt a szövetség is elismeri, hogy szabványuk nem egyedülálló, garancia nincs rá, hogy a cégek ezt a megoldást választják majd.

Azóta történt

Előzmények