Csökkent a Nordtelekom árbevétele

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. 117 millió forintos árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta 2011 első félévét. A forgalom az egy évvel korábbi adathoz képest 18 százalékot apadt: a csökkenést a társaság az elmúlt évben végrehajtott hatékonyságnövelő átszervezések hatásával magyarázza.

Noha az adózott eredmény még meredekebben, 41,5 százalékkal esett vissza, a 2010. első félévi mutatót egy több mint 20 millió forintos egyszeri tétel javította fel. Az üzemi eredmény akkor 266 ezer, most 14,3 millió forint volt. A Nordtelekom számára a pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, mára azonban az ügyféltartozások kezelése rutinszerűvé vált – közölték.

A 2005-ben alapított vállalat – mely a nagy szolgáltatók nagykereskedelmi partnereként kínál vezetékes távközlési szolgáltatásokat és Vodafone mobilinternetet, de az áramszolgáltatási piac iránt is érdeklődik – leggyorsabban növekvő szegmense jelenleg a mobilinternet.

A társaság ismét megerősítette, hogy felvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Ennek érdekében legalább 50 és legfeljebb 250 ezer részvény kibocsátását tervezik a jelenlegi 600 forint körüli árfolyamot jelentősen meghaladó 1000 forintos névértéken. Az igazgatóság úgy számol, hogy az így befolyó pénzből maximum 200 millió forintot fordít a felvásárlásra.

A Nordtelekom 2010-ben 264,3 millió forint árbevételt és 4,6 millió forint adózott eredményt ért el. A társaság jegyzett tőkéje a tavalyi év végén 202,7 millió forint volt, ez a tervezett részvénykibocsátás után 25-125 százalékkal nőhet. A Nordtelekom részvényeinek többsége – 57,66 százaléka – a felvásárolni kívánt Beltáv tulajdonában van.

Előzmények