Budapesten lesz a Nokia regionális központja

A Nokia szóvivője, Alma Mautner hétfőn a Die Presse osztrák lapnak megerősítette, hogy Bécsből Budapestre költöztetik át kelet-európai regionális központjukat, mivel átalakítják a terjesztési területek határait.

A változás közvetlen oka, hogy Ausztriát a jövőben, októbertől a nyugat-európai régió részeként kezelik, így a kelet-európai terület irányításának új helyet kellett keresni. Pontos részleteket még nem tudni, de a változtatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ötvenfős bécsi központból a dolgozók nagy részét elbocsátják – egy osztrák portál információi szerint 30 fős létszámleépítést jelentettek be –, az ausztriai ügyek nagy részét a többi nyugat-európai országéval együtt Finnországból irányítják majd.

Azt sem tudni, hogy Budapesten pontosan milyen feladatköre lesz a központnak, illetve hogy hányan és kik dolgoznak majd ott – a szóvivő közleménye szerint a bécsi munkatársakat igyekeznek átcsábítani a magyar munkahelyre, és ettől is függ, hogy nálunk milyen munka folyik majd. Az nagyon valószínű, hogy a Nokia általános költségtakarékossági és elbocsátási projektjei következtében igyekeznek kevesebb emberrel ellátni a korábbi és az új feladatokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények