Telekom: holnaptól gyorsabb mobilnet és több 4G

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Telekom Nyrt. ma bejelentette, hogy aláírták a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést. A Telekom a frekvenciakijelölés és a rádióengedély birtokában már holnaptól a technológia nyújtotta maximum sebességet biztosítja majd ügyfeleinek teljes hálózatában, és azonnal újabb 450 darab új 4G állomást kapcsol be hazánk digitális vérkeringésébe. A Telekom tervei szerint 2015 végére országos, lakossági szinten pedig 93 százalékos kültéri lefedettséget és 4G hálózatot biztosít ügyfeleinek.

 

Telekom: 4G bővítés

A Telekom csak az első

A sikeresen lezárult frekvenciapályázatot követően az NMHH a nyertes pályázók közül elsőként a Magyar Telekommal írta alá az elnyert frekvenciablokkok használatba vételéhez és üzemeltetéséhez szükséges hatósági szerződést. Karas Monika, az NMHH elnöke október 17-én átadta Christopher Mattheisennek, a Magyar Telekom vezérigazgatójának a frekvenciák használatára jogosító frekvenciakijelölést és rádióengedélyt. Mint ismert, a hatóságnak a pályázati eredmény közzétételétől számítva 50 napja volt szerződést kötni a nyertes szolgáltatókkal. Az október 1-jén megkezdett tárgyalásokat követően két hét alatt sikerült megállapodnia a két félnek, amelyet a közös célok és az együttműködő hozzáállás tett lehetővé.

Már holnaptól tovább bővül a Telekom 4G lefedettsége

A Telekom a frekvenciaértékesítés során az A, D és E csomagot nyerte el, vagyis a pályázat eredményeként több mint duplájára növelte – 85 MHz-ről 189 MHz-re – az országosan igénybe vehető, teljes sávszélességét. A nagy lefedettség elérésére alkalmas 800 MHz-es LTE/4G hálózat kiépítésére kötelezettségként vállalta a szolgáltató, hogy az eddig le nem fedett 1000 fős lakosságszám alatti települések 38 százalékát fogja lefedni egy éven belül.

A Telekom az új frekvenciák birtokbavételét követően azonnal tovább bővíti 4G lefedettségét, és már szombattól országosan újabb 450 darab 4G állomást kapcsol be hazánk digitális vérkeringésébe, valamint teljes hálózatában a technológia nyújtotta maximum sebességet biztosítja majd ügyfeleinek (ez gyakorlatilag a jelenlegi elméleti sebesség megduplázását jelenti) – jelentette be a mai közösen megrendezett sajtótájékoztatón Christopher Mattheisen.

Azóta történt

Előzmények

  • A Magyar Telekom nem fizet osztalékot

    A Magyar Telekom bejelentette, hogy a most rendelkezésre álló információi alapján, jelenlegi tervei szerint nem fog osztalékot fizetni a 2014. évi eredmény után.

  • Megszűnt a helyszíni telefonjavítás a Telekom üzleteiben

    A cég egységesítéssel és egyszerűsítéssel magyarázza a változtatást, emellett ígérik, hogy az ügyfeleket segítik a problémák megoldásában.

  • Telekom 4G – már a Balatonnál is

    A hálózatfejlesztés eredményeként már a Balaton környéki üdülőhelyek jelentős részén is elérhetővé vált a 4G mobilinternet szolgáltatás.