HR-menedzser az új infokommunikációs államtitkár

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tegnap bejelentette, hogy 2014. október 16-tól Kara Ákos tölti be az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári tisztséget az NFM-ben.

Államtitkári megbízatása mellett az idén augusztusban megkezdett munkát folytatva a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztését koordináló miniszteri biztosként is tevékenykedik.

Habár a korábbi államtitkár, a közgazdász végzettségű Vályi-Nagy Vilmos sem volt informatikus, de dolgozott nagy informatikai projektekben (többek között részt vett a Digitális megújulás cselekvési terv nevű stratégia kidolgozásban), ám Kara Ákos még messzebbről érkezik: eredetileg szociális munkás szakon végzett, majd később humánmenedzseri diplomát szerzett.

A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár változatlanul Koszorús László. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkári feladatokat a továbbiakban is Solymár Károly Balázs látja el.

Azóta történt

Előzmények

  • Az állam még mindig nem vette meg az EMIR-t

    Habár a jelenlegi helyzetet elsősorban a jogtulajdonos váratlan halála idézte elő, úgy tűnik, a kapkodva végrehajtott kivásárlás előkészítése már korábban sem haladt olajozottan.

  • A kormány 200 milliárdot szán a széles sávú fejlesztésekre

    Magyarország a következő években mintegy 200 milliárd forintot költ a teljes széles sávú internetlefedettséghez szükséges infrastruktúra fejlesztésére – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán Pécsett.