Neumann János lánya Magyarországra érkezik

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság bejelentette, hogy a 2013. június 25-én megrendezésre kerülő „A jövő múltja – A lyukkártyától az információs társadalomig” című konferencián nemcsak még máshol nem látott Neumann-ereklyéket fognak bemutatni a szegedi Informatikatörténeti Kiállítás keretében, mely egyéb, eddig még ki nem állított darabokkal is bővül, hanem a konferenciára díszvendégként sikerült meghívni Marina von Neumann Whitmant, Neumann János lányát is.

Hirdetés

Marina von Neumann Whitman közgazdász, volt washingtoni kormányzati tanácsadó másodszor jár Magyarországon. Előadásában többek között bemutatja – és a szünetekben dedikálja –  „A marslakó lánya” című könyvét, amely a 110 éve született Neumann Jánosról és önmagáról szól. Arról, hogy miként éli meg egy zseni lánya apja elvárásait, és hogyan valósítja meg önmagát kiemelkedő gazdasági szakemberként.

Neumann - Marina

Az esemény fővédnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Az előadók között van Kroó Norbert, az Akadémia volt alelnöke, Veres Zsolt, az IBM igazgatója, Kutor László, az Óbudai Egyetem docense, az NJSZT Informatikatörténeti Fórumának elnöke, Z. Karvalics László, a Szegedi Tudományegyetem tanára és az információs társadalom kutatója; valamint egy kerekasztal-beszélgetésen néhány meghatározó gazdasági makroelemző: Szalay-Berzeviczy Attila, Sarkadi Szabó Kornél és Barcza György. Ők azt a témát járják körbe, hogy hogyan kezelhetők az IT-eszközök majdnem fénysebességű fejlődése miatti globális pánikreakciók, hogyan csökkenthető a hatásuk.

A konferencia és kiállítás időpontja: 2013. június 25., 10:00-16:00-ig, Szeged, Kálvária sgt. 23. Regisztrálni és a részletes programot elolvasni a ajovomultja.hu, illetve az njszt.hu oldalakon lehet.

Azóta történt

Előzmények