Nem lassul a Cisco lendülete

Több mint 9 százalékkal nőtt a Cisco Systems papírjainak árfolyama, miután a hálózati eszközöket gyártó nagyvállalat a negyedik üzleti negyedévre a Wall Street-i prognózisoknál jobb számokat jelentett. A hír meglepte az elemzőket, akik a lassuló gazdasági környezetben legfeljebb óvatos optimizmust vártak a cégtől – írja a Reuters. John Chambers vezérigazgató azonban elhessegette a kételyeket. „A lendület tovább tart” – magyarázta, hogy miért vár cége a jelenlegi negyedévre és üzleti évre is két számjegyű bővülést.

A július 29-én véget ért három hónapos időszakban a Cisco árbevétele az egy évvel korábbi 6,6 milliárd dollárról 7,98 milliárdra nőtt. Az egyszeri tételek nélkül a profit 1,9 milliárd dollár volt, 19 százalékkal több, mint egy éve. Az elemzők mindkét mutatót alulbecsülték előrejelzéseikben. Az árbevételhez 582 millió dollárral járult hozzá a februárban felvásárolt Scientific Atlanta.

A vállalat az új üzleti évben 15-20, az első negyedévben pedig 19-21 százalékos növekedéssel számol. Elemzők szerint e kedvező hírek segíthetnek annak az általános borúlátásnak az elűzésében, amely a technológiai cégek részvényeit visszahúzta az elmúlt hónapokban.

Azóta történt

Előzmények