Lemondtak az állami mobilcég vezetői

A Napi Gazdaság információi szerint a február végi bírósági tárgyalásra készülő MPVI Mobil Zrt. vezetői valószínűleg a társaság novemberi vagy decemberi közgyűlésén bejelentették lemondásukat. A lap úgy tudja, hogy Kalmár István elnök és a társaság vezérigazgatója, Schmidt Pál is távozik. Ugyanakkor a Napi Gazdaság kérésére a nemrég gründolt állami mobilcégnél sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülést.

Hirdetés

Amennyiben helytálló is a lemondásokról szóló híradás, az még mindig kérdés, hogy mi lesz a folytatás. A gazdasági lap felhívja arra figyelmet, hogy mivel az alapítók távoznak, ez könnyen jelentheti a projekt és a zrt. végét is, de az sem lehetetlen – bár kevéssé valószínű –, hogy új koncepció született, és ehhez új vezetők szükségesek.

Ahogy arról annak idején lapunk is beszámolt, a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest tulajdonában álló társaság indulása kínkeservesre sikeredett, főként az után, hogy júniusban a Főváros Bíróság megtiltotta az MPVI Mobil Zrt.-nek, hogy a frekvencia-árverést lezáró határozatból eredő jogait gyakorolja „mindaddig, amíg a felperes mobilszolgáltatók végrehajtás felfüggesztése iránti kérelme jogerősen elbírálásra nem kerül.”

Ha a Kúria majdani jogerős ítélete helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék határozatát, akkor sem a negyedik szereplő, az állami MPVI Mobil Zrt., sem a jelenleg piacon levők nem kapják meg a frekvenciát – írja a Napi Gazdaság.

Azóta történt

Előzmények