2 millió magyar postafiók spamvédelme: itt az MPP Core 4

A vállalat ma közleményben adta hírül, hogy a Yellow Cube Kft. a megnövekedett spamszűrési igények miatt új szerverparkba költöztette a Mail Security Desktop és az MX spamszűrőket.

„Ezentúl Európa egyik legnagyobb szerverközpontja, a Kölnben található Host Europe gépei végzik a magyar felhasználók kéretlen leveleinek szűrését” – nyilatkozta Mihályi Dezső, a Mail Security Desktop vezető fejlesztője. A Host Europe nagyságára jellemző, hogy a német értéktőzsdén, a DAX-on jegyzett vállalatok több mint 25%-a ettől a cégtől bérel tárhelyet vagy szerverszolgáltatást. A több független szűrőmotorral működő Mail Security szolgáltatásait az elmúlt három évben több mint 25 ezer felhasználó vette igénybe ezt a szolgáltatást.

A költözésből a felhasználók semmit sem vettek észre, viszont a spamszűrés az új kiszolgálók bekapcsolásával fokozatosan gyorsabbá vált. „A gyorsaság mellett az is szempont volt, hogy a cég európai terjeszkedését jobban szolgálja a német szerverpark, így könnyebb lesz kiszolgálni a kontinens bármely országában található új ügyfeleket” – jegyezte meg Mihályi Dezső. Magyarországon már három ingyenes levelezési szolgáltató, az Indamail, a Citromail és a FreeStart felhasználóit védi a kéretlen levelek özönétől az MPP.

Az új szerverparkba történő végleges áttelepüléssel párhuzamosan megjelent a spamszűrő szolgáltatások alapját végző MPP Core negyedik kiadása is. Az MPP Core 4 lehetővé teszi a levelek tartalom alapú irányítását – vagyis a szétválogatás, az ellenőrzés a levél tartalma alapján is lehetséges, továbbá az átmenő e-mailek tartalomalapú szűrésére teljes szabályrendszer készíthető, sőt programozható.

Az MPP Core 4 e-mail tűzfalának szűrési képességei SPF támogatással is bővültek, segítségével könnyebben kiszűrhetők a hamis feladóval elküldött levelek, amelyeket elsősorban adathalász támadásokra használnak fel. Így például, ha a valódi feladó levelezőrendszere is támogatja, nem lehet Bill Gates vagy Barack Obama nevében levelet küldeni, mert az MPP által elvégzett SPF vizsgálaton kiderül, hogy a feladó IP-címe nem jogosult a megnevezett személyen nevében levelet küldeni. Ezt követően az MPP a levelet rögtön eldobhatja, vagy egyéni elbírálásnak is alávetheti: az MPP Core 4 újdonsága a szabadon átalakítható pontozási rendszer, ahol az egyes ellenőrző műveletek és a beépített szűrőmotorok különböző eredményei alapján a rendszergazdák szabadon eldönthetik, hogy hány vizsgálati eredmény szükséges a levél spamnek minősítéséhez, vagy épp karanténba helyezéséhez.

Az új MPP Core 4 változatra történő váltás minden érvényes licenccel rendelkező felhasználónak ingyenes.

Azóta történt

Előzmények