Mozilla: Köszönjük, jól vagyunk!

A tavalyelőtti beszámolóhoz hasonlóan egy modern weboldal segítségével közzétette a Mozilla Alapítvány a 2012-re vonatkozó pénzügyi jelentését. A weboldal tanulsága szerint a bevételek fő forrását a Google-val 2011-ben 3 évre kötött megállapodás adja, mely értelmében a Google anyagilag támogatja a Mozilla Alapítványt, s cserében a Firefox böngészőben a Google keresője az alapértelmezett. Az alapítvány a Google mellett a Bing, a Yahoo, a Yandex (Jandeksz), az Amazon és eBay mögött álló cégekkel is stratégiailag fontos megállapodást kötött.

Mozilla summit

Az alapítvány tavalyi bevétele 311 millió dollár volt, amely 90 százalékos bevételnövekedést jelent az előző évhez képest. Az adózás előtti eredménye több mint 102 millió dollár. Az alapítvány 855 ezer dollár támogatást kapott a közösségtől, amely szintén 90%-os növekedést mutat az azt megelőző esztendőhöz képest.

Az adóbevallás itt tanulmányozható.

A Mozilla 2012-ben a web és saját böngészőinek építése mellett WebMaker projektre és ezzel az oktatásra helyezte a hangsúlyt. Mindeközben gőzerővel dolgozott a Firefox OS névre keresztelt mobiltelefon platformra is, amely több mint tíz országban vált elérhetővé, köztük Magyarországon is. A Mozilla egy felmérés szerint a legmegbízhatóbb internetmárka.

Ha szeretnél te is családtag lenni a Mozilla világméretű közösségében, jelentkezz önkéntesnek! Ha a Firefox OS-szel kapcsolatban lennél tevékeny, jelentkezz a Mobilizálók aktív csoportjába.

Azóta történt

Előzmények