Mozilla Hétvége 2013 #2 – még egy nap a Mozilla, a webappok és az OpenWeb körül

A rendezvényen mentorok segítségével el is lehet sajátítani a webalkalmazások fejlesztésének, hibakeresésének alapjait és a Firefox Marketplace alkalmazás-piactéren történő publikálásukat is. Lehetőség lesz az elkészülő webappok kipróbálására nem csak szimulátorban, hanem Firefox OS-szel szerelt telefonokon is.

Haladó alkalmazás- és webfejlesztők elsajátíthatják, hogy miképpen írhatnak új alkalmazásokat, hogyan használhatják a WebAPI-kat, hogyan portolhatják meglévő weboldalaikat és milyen módon kerülhetnek fel az alkalmazások akár előtelepítve is a Firefox OS-t futtató telefonokra.

Hirdetés

Versenyek

A Telenor technikai segítséget nyújt a Mozilla Hétvégén, így érkezik – a Firefox OS-en dolgozó – két főállású fejlesztő Norvégiából, akik angol nyelven adnak majd elő, és segítenek az alkalmazásfejlesztés során is. Ugyancsak cégtámogatással indulnak alkalmazásfejlesztői versenyek is, amelyek öt-öt kategóriában és két versenyben öltenek majd testet. Nevezni már a Mozilla Hétvégén is lehet, mert szombaton közzétesszük a verseny szabályait is.

Az első verseny kapcsán elkészülő alkalmazások akár a szolgáltató által előre telepített módon is felkerülhetnek a Firefox OS rendszert futtató telefonokra. A második versenyben díjazott alkalmazások kiemelt figyelmet kaphatnak a szolgáltató részéről, és jobban szem előtt lesznek a felhasználók számára is. Ez remek lehetőség arra, hogy a most induló Firefox OS platform egyik helyi tartalomszolgáltatójává váljanak az itthoni weboldalak.

Ahogy az első Mozilla Hétvége 2013 rendezvényen is, lesz lehetőség itt is találkozni a Mozilla hazai közösségének tagjaival, és megbeszélni a felmerülő kérdéseket, akár az esti közös sörözés során.

Annak lesz hasznos a Mozilla Hétvége 2013 #2, aki szeretné:

  • elsajátítani a webalkalmazások készítését
  • meglévő mobil weboldalait Firefox OS alkalmazásokká alakítani
  • megismerni a WebAPI-kon keresztül elérhető komponenseket
  • megtudni, hogyan kerülhet fel a telefonra az elkészült webalkalmazás (akár a szolgáltató által) előtelepítve
  • publikálni elkészült webalkalmazásait a Firefox Marketplace (vagy egyéb) alkalmazás-piactéren
  • hogy elsőként lépjen be egy most induló mobiltelefon-platformra, és kihasználni ennek előnyeit
  • részletesen megismerni a most induló Firefox OS alkalmazásfejlesztői verseny részleteit
  • hogy a helyi tartalmat kínáló weboldala, szolgáltatása még nagyobb figyelmet kapjon
  • egy jó hangulatú hackelős napon részt venni
  • megismerni a hazai közösséget.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az eddig megszerzett rutinnak megfelelő ingyenes jegy „rendelésével” lehet. Az előadások egy része angol nyelvű lesz.

Regisztráció: http://mh2013ketto.eventbrite.com/. Az eseményt támogatja: a Mozilla, a Telenor és a LIA Iskola, helyszín: LIA Iskola, Budapest, Kosciuszko Tádé utca 3. (megközelíthető a Déli pályaudvartól, térkép)

Azóta történt

  • Mozilla Hétvége: kész a program

    A Mozilla Hétvége 2013 második eseménye a Firefox OS-ről és webalkalmazások fejlesztéséről fog szólni.

  • Ki szívja a legnagyobbat a sütik tiltásával?

    A vezető amerikai egyetemen a Mozilla és az Opera támogatásával olyan projekt indul, mely megnehezítené az online hirdetők dolgát.

  • Firefox OS kisokos

    Érdemes áttekinteni a Firefox OS-szel kapcsolatos fejlesztői bemutatókat és cikkeket, amelyeknek hamarosan mindenki hasznát veheti.

Előzmények

  • A Firefox OS jelenlegi csúcsa – GeeksPhone Peak

    A Mozilla még fejlesztés alatt lévő rendszere nagy eséllyel lesz a tömegek telefonján futó OS, mivel a közösségi háttér miatt a többitől jelentős mértékben eltérő platform formálódik.

  • Mozilla blog: jó volt Veletech lenni!

    Bemutattuk a Firefox OS-szel szerelt tesztkészülékeket, a Mozillát, illetve a Mozilla más projektjeit is. Örömünkre szolgált, hogy sokan, sokféle kérdéssel találtatok meg minket.