Firefox OS workshop november végén Budapesten

A fejlesztői blogjában jelentette be a Mozilla, hogy 2013. november 23-án fejlesztői workshopot tartanak Budapesten.

Mit fogunk csinálni?

Az egész napos esemény fókuszában a Firefox OS áll, így az olyan tapasztalt fejlesztők jelentkezését várják, akik már dolgoznak valamilyen fejlesztési vagy portolási projekten a Firefox OS-szel kapcsolatban, vagy van egy nagyon határozott elképzelésük arról, hogy milyen appot szeretnének írni. A fejlesztői nap egy rövid bevezető előadással indul majd, de a fő hangsúly a közös hackelésen lesz. Ha lehetséges, akkor a már a Firefox OS szimulátorban működő prototípussal érdemes érkezni. Az egész napos hackelés után a nap végén mindenki bemutathatja az elkészült vagy a készülő alkalmazását. A nap végén a Geeksphone Keon készülékeket a fejlesztők megtarthatják, hogy további webappokat készítsenek Firefox OS-re.

Felkészülés a wokkshopra

Érdemes elolvasni a Getting started with Open Web Apps – why and how cikket a kezdő lépések megtételéhez A Firefox OS Simulator telepítése után ajánlott a kiterjesztés dokumentációját is elolvasni. Számos érdekes és hasznos cikk van a Firefox OS-ről a Hacks blogban is, amely a Mozilla Developer Networkön található, illetve ugyan itt olvasható el az appfejlesztőknek szánt dokumentáció is.

Jelentkezés: Firefox OS App Workshop - Budapest

Azóta történt

  • Firefox OS workshop holnap

    A januári Firefox OS délutáni workshop után ismét workshopra invitálják a szervezők a Firefox OS-ben érdekelt fejlesztőket.

Előzmények

  • Tartsd meg a telefont, Firefox OS alkalmazásfejlesztő!

    Átalakul a Magyarországi Firefox OS fejlesztői partnerprogram, amelyben az értékes appok fejlesztői akár a Keon telefonokat is megtarthatják.

  • Firefox OS kisokos

    Érdemes áttekinteni a Firefox OS-szel kapcsolatos fejlesztői bemutatókat és cikkeket, amelyeknek hamarosan mindenki hasznát veheti.