Letölthető a Firefox 4 legújabb bétája

Update: kicsit gyorsak és figyelmetlenek voltunk, a hivatalos beta 8 még nincs fenn (itt lesz, tegnapra, december 21-re ígérték), de más helyekről már elérhető. A linkeket módosítottuk.

Hirdetés

A Mozilla tegnap tette elérhetővé a jövő évben megjelenő Firefox 4.0 böngésző legújabb, számozása szerint nyolcadik tesztváltozatát.

A Firefox esetében már hozzászoktunk az előre megadott határidők be nem tartásához, és ez még a bétákra is érvényes, hiszen eredetileg a már „feature-complete”, azaz szolgáltatásaiban már teljes értékű 7-es béta után akarták kiadni nagyon gyorsan a következőt, úgy tervezve, hogy a hibajavításokat tartalmazó 8-as lesz a kiadásra jelölt előtt az utolsó változat. Ez talán így is van, ám gyorsnak nem mondható a kiadás, hiszen a hetes november elején jelent meg.

Firefox

A most kiadott béta a Mozilla közleménye, a kiadási megjegyzések szerint 1415 hibajavítást tartalmaz, elvégezték a kiegészítőkezelő (add-ons manager) finomhangolását, javítottak a natív WebGL-támogatáson. A fent említetteken kívül jelentős változás, hogy a Firefox Sync ebben a verzióban már egyszerűbben és könnyebben kezelhető. A hírek szerint a cég még két bétát fog megjelentetni (a 9-es nightly-build már kész van és elérhető).

A 8-as béta összesen 57 nyelven érhető el, itt található a teljes lista.

Azóta történt

Előzmények