Sokkal gyorsabb az új Firefox-béta, mint a korábbiak

A Mozilla elérhetővé tette a tegnapelőtt hatodik születésnapját ünneplő Firefox böngésző 4.0-s verziójának következő tesztváltozatát, a hetedik bétát.

Firefox

Míg a legutóbbi tesztverziókban nem rukkoltak elő nagy újdonságokkal, inkább csak apróbb javításokat, fejlesztéseket tartalmaztak, a hetes béta egy jelentős nóvumot tartalmaz, az új JavaScript-motor compilere, a JägerMonkey fut benne, ez pedig komoly teljesítményjavulást hoz. Fontos újítás, hogy a  grafikus megjelenítéséhez a szoftver (a DirectX, illetve az OpenGL segítségével) hardveres gyorsítást is használ, emellett a fejlesztőknek lehetőségük van már a WebGL használatával 3D-s grafikák megjelenítésére a weboldalakon. Az újdonságok teljes listája (például az OpenType formátum támogatása) a Mozilla blogjában olvasható el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fejlesztés a már megszokott módon csúszik az eredeti határidőkhöz képest, a frissített menetrend szerint jött ki az eredetileg szeptemberre tervezett hetedik béta, és ezt még ebben a hónapban további kettő, decemberben pedig egy újabb követ. A kiadásra jelölt (RC) verzió így 2011 elejére csúszik, és ez után nem sokkal várható a végleges szoftver.

Firefox

A program Windowsra, Macre és Linuxra is letölthető a fejlesztők honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények