Mozgással vezérelhető a Samsung új mobilja

A Samsung egy olyan mobiltelefont mutatott be, amelynek mozgásérzékelője képes felismerni és parancsokká lefordítani a készülékkel a levegőbe írt jeleket. Az SCH-S310 szenzora nem csupán a mozgás irányát, de sebességét is figyelembe veszi, így a gyors és rövid mozdulatokat, sőt a megformázott számokat is érti.

Ha például a 3-as számot írjuk a levegőbe, a készülék azt fogja tárcsázni; ha kétszer megrázzuk, befejezi a hívást vagy törli a kéretlen leveleket a postafiókból; ha gyorsan jobbra rántjuk, az mp3-lejátszó a következő számra ugrik, míg ha balra, akkor visszalép – ez csupán néhány a dél-koreai vállalat által definiált parancsok közül. Ráadásul újabbak is várhatók, melyek közül az egyik legbizarrabb kétségtelenül az, hogy a telefon tulajdonosának aktivitását figyelve akár életviteli tanácsokat is adhat.

A készülék – mely mellesleg egy iránytűként használható mágneses érzékelőt is tartalmaz – Dél-Koreában kerül forgalomba, ám egyelőre sem az ára, sem a megjelenés pontos dátuma nem ismert. A Samsung szerint a mozgásérzékelős vezérlés fontos része lesz a jövő mobiljai felhasználói interfészének.

Azóta történt

Előzmények