Alakul a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform

Az érintettek bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a VOLÁN Egyesülés.

Hirdetés

A megállapodás deklarált célja a Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform (NESZIP) koncepciójában megfogalmazott szolgáltatások fejlesztésében történő együttműködés. A közlemény szerint a kormány stratégiai programjaiban meghatározott, a közforgalmú közlekedés reformját érintő szakmapolitikai elveknek megfelelően dolgoznak majd együtt, hogy elősegítsék az országosan egységes és átjárható Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) létrehozását, és szolgáltatásainak kiterjesztését a VOLÁN társaságokra is.

A két fél várja a megkötött megállapodáshoz azon csatlakozni vágyó szervezeteket és gazdasági társaságokat, akik Magyarországon elektronikus és mobilfizetési területen működnek, illetve a mobilfizetést támogató tevékenységet folytatnak.

„Társaságunk már több olyan együttműködési megállapodást kötött az elmúlt évben, melynek célja az volt, hogy a készpénzkímélő fizetési módok fejlesztésében és elterjesztésében vegyünk részt. A most megkötött megállapodás azonban a korábbiaktól jelentősen eltér, hiszen a hazai személyszállítási piac egyik legnagyobb és legaktívabb intézményével a VOLÁN Egyesüléssel kötöttük, méghozzá az egységes jegyrendszer megvalósítása érdekében. A megállapodás lehetőséget nyújt számunkra, hogy Társaságunk szakmai stratégiájában megjelölt célok, valamint az elektronikus és mobilfizetési kultúra fejlesztését megvalósító projektek indításában közösen vegyünk részt – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.”

Azóta történt