A Windowst és az Office-t patcheli a Microsoft

Kevés javítás jut a Microsoft e havi foltozó keddjére. A szoftvervállalat a tegnap publikált előzetes tájékoztató szerint csupán két patchet ad ki ebben a hónapban, egyet a Windows operációs rendszerekhez, egyet pedig az Office csomagokhoz és azok alkalmazásaiban használt Visual Basic for Applications fejlesztői környezethez.

Hirdetés

Mindkét frissítés olyan kritikus hibát javít, amely távoli kódfuttatást tesz lehetővé az érintett rendszereken. A Windowsok közül azonban csak a régebbi kiadások esetében kapott ilyen besorolást a sebezhetőség, a Windwos 7 és a Windows Server 2008 R2 esetében csak „fontos” a minősítés, mivel e rendszerek alapértelmezés beállításokkal nem támadhatók a biztonsági rés kihasználásával. Az érintett Office-kiadások az XP, a 2003 és a 2007.

A javítások a Microsoft bevett ütemterve szerint a hónap második keddjén, május 11-én jelennek meg, a biztonsági résekről részleteket ugyancsak aznap hoznak majd nyilvánosságra.

A vállalat egyben közölte: a Windows SharePoint Services 3.0 és Office SharePoint Server 2007 termékekben nemrég felfedezett hibához még nem készült el a javítás, az érintett felhasználóknak addig azt javasolják, hogy a biztonsági figyelmeztetésben leírt ideiglenes megoldások valamelyikét alkalmazzák.

Azóta történt

Előzmények