Hibás frissítést adott ki a Microsoft

A Microsoftot a múlt héten a Windows 7 felhasználói figyelmeztették arra, hogy szokásos havi frissítőcsomagjukban valami hiba lehet, mivel sokaknál okozott rendszerösszeomlást (a ma már nagyon ritkán tapasztalható „kék halált” és folyamatos újraindulást), illetve hibás működést, esetlegesen más szoftverekkel történő „összeakadást”, vagyis kompatibilitási problémákat telepítés után.

Hirdetés

A vállalat csütörtökön reagált a megkeresésekre, és elismerték, hogy a 2823324 számú frissítés hibás, ezért azt vissza is vonták, vagyis kivették az automatikus frissítési szolgáltatásból. Ugyanakkor nyomatékosan felhívták a felhasználók figyelmét arra, hogy amennyiben már telepítették az egyébként egy közepes szintű biztonsági sérülékenységet orvosló javítást, azt távolítsák el a számítógépről.

A Microsoft arra egyelőre nem adott világos választ, hogy mi lehet a probléma oka, mindössze annyit írtak, hogy a kék halál és a vég nélküli újraindulás akkor lép fel, ha az adott számítógépen telepítve vannak „egyes, harmadik felektől származó” szoftverek is. (A Kaspersky például nem sokkal később jelezte, hogy az ő megoldásaik valószínűleg ilyenek, mivel tapasztalták a hibákat, de Brazíliából is érkezett híradás, hogy egy ott széles körben használt, banki szolgáltatások igénybevételéhez szükséges böngésző-kiegészítő is hasonlóképp érintett lehet.)

A Microsoft az frissítés eltávolítását segítendő közreadott egy útmutatót is.

Azóta történt

Előzmények