Októberben jön a Windows 8.1

A Microsoft hivatalos blogjában tegnap Brandon LeBlanc bejelentette, hogy a cég legutóbbi operációs rendszerének első nagy frissítése, a Windows 8.1 majdnem pontosan egy évvel a Windows 8 debütálása után, Új-Zélandon helyi idő szerint október 18-án nulla órától válik elérhetővé a felhasználók számára, azaz magyar idő szerint október 17-én délután egykor „nyílnak meg a kapuk” a Windows Store-ban, ahol a programcsomaghoz hozzá lehet férni.

Hirdetés

A Microsoft korábban azt közölte, hogy a gyártásra kész rtm-verzió (release to manufactoring), még ebben a hónapban elkészül, de akkor csak annyit mondta, hogy a végleges változat ősszel jön.

Az még mindig nem világos, hogy a fejlesztői portálokra feliratkozott informatikusok megkapják-e hamarabb az rtm-változatot.

A frissítés jellegénél fogva nemcsak javításokat tartalmaz, hanem új funkciókat is, ezekről részletesen beszámoltunk az IT café bemutató cikkében.

Azóta történt

  • Windows 8.1 RTM – kiadták, de még nincs kész

    A Microsoft a korábbiaknál több együttműködést vár a gyártóktól a kiadásig, ugyanakkor szorgalmas híveiknek csalódást okoztak.

  • Ballmer: Egy Windows a cél

    A Gartner ITXpo rendezvényén felszólaló (még) Microsoft elnök-vezérigazgató szerint a jövő egyértelműen egy olyan Windowsé, ami minden platformot lefed.

Előzmények

  • Túl a százmillión a Windows 8

    A Windows Blue érkezését hivatalosan is megerősítette a Microsoft, a 8.1-es frissítés év végére várható.