Elkészült a Windows 7 SP1

Hirdetés

Windows 7 logóElkészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első szervizcsomagjának (SP1) végleges, kiadásra kész – ún. Release to manufacturing, vagy röviden RTM – változata. A frissítőcsomagot elsőként, február 16-án a Microsoft mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelei, illetve az MSDN- és TechNet-előfizetéssel rendelkező felhasználók kapják meg, a nagyközönség számára pedig február 22-től lesz elérhető a pakk. E dátumtól kezdve letölthető lesz a Windows Update oldalról és automatikus frissítésként, valamint az újonnan vásárolt szerverekre is ez kerül majd.

Amint azt már többször megírtuk: az új pakknak köszönhetően a szerververzió funkciói két új virtualizációs eszközzel, a RemoteFX-szel és a Dynamic Memoryval bővülnek (e funkciókról további részletek angol nyelven itt olvashatók), de ezen túl az SP1 semmilyen új szolgáltatást nem vezet be. A Windows 7 esetében a javítócsomag egyszerűen a Windows Update-en keresztül már elérhető frissítések, valamint az ügyfelek és partnerek visszajelzései alapján készült hotfixek gyűjteménye. Ez azt jelenti, hogy azokon a rendszereken, melyeken be van kapcsolva az automatikus frissítés, a csomag tartalmának jó része már telepítve van.

A vállalat már január elején elérhetővé tette azt a „fontos” besorolású frissítést Windows 7 és Windows Server 2008 R2 rendszereihez, mely a szervizcsomagok telepítésére készíti fel azokat – ez a Windows Update ablakban bukkant fel.

Azóta történt

Előzmények

  • Nagy siker az új Office és a Kinect

    A Microsoft újabb árbevételrekordot döntött. A Windows-üzletág forgalma látványosan csökkent, de remekül teljesített az irodai csomagért és az Xboxért felelős részleg.

  • Véget ér a Windows 7 Family Pack akció

    Úgy tűnik, csak az év végéig lehet élni a kedvezményes licencvásárlási lehetőséggel, bár egyelőre hivatalos megerősítés nincs.