Csak kevesen tudnak a hónap végén Windows 10-re frissíteni

A Microsoft korábban már bejelentette, hogy az új operációs rendszer, a Windows 10 frissítésként július 29-től lesz elérhető, és ezt a legtöbben úgy értették, hogy akkortól bárki, aki rákattint a jelenlegi OS-ben megjelenő frissítés ikonra, feltelepítheti a szoftvert.

Ám ez nem ilyen egyszerű, és ezt tegnap Terry Myerson, az operációs rendszerek fejlesztéséért felelős vezető egy, a hivatalos blogban megjelent bejegyzésében igyekezett világossá tenni.

A lényeg: a frissítés elérését fokozatosan vezetik be, először azok jutnak ehhez a lehetőséghez, akik a Windows Insider program keretében aktívan közreműködtek felhasználóként is visszajelzéseikkel a fejlesztésben. Azok számára, akik kipróbálták az új OS-t, vagyis ott van a gépükön, Myerson azt ígérte, értesítést fognak küldeni arról, mikortól lehet érvényesíteni a telepítést. Arról viszont nem nyilatkozott a vezető, hogy azok számára, akik nem részesei az Insider programnak, mikor is lesz elérhető a végleges, legális változat.

Az OEM-partnerek sem kapták még meg az új buildet, de erre hamarosan sor kerül, írja a vezető, hogy az új eszközökre már a Windows 10 kerüljön.

Azóta történt

Előzmények