Sok újdonságot hoz a Skype 6.0

Hirdetés

Skype-logóA Microsoft tegnap kiadta a Skype asztali változatának új verzióját Windows és Mac platformra. A szoftvervállalat által egy éve felvásárolt üzenetküldő alkalmazás 6.0-s kiadása számos újdonsággal szolgál.

Többek között kezdenek láthatóvá válni az akvizíció első jelei: a Skype egyre több Microsoft-szolgáltatással integrálódik. Az új verzióba már nemcsak a Skype-azonosítóval, hanem a Microsoft- (és Facebook-fiókkal) is be lehet jelentkezni, azaz az új felhasználóknak nem szükséges egy újabb közösségi regisztrációt létrehoznia ahhoz, hogy az ismerőseivel e csatornán is tudjon kapcsolatot tartani. Az integráció részeként a kliensből közvetlenül lehet chatelni a Windows Live Messenger, Hotmail és Outlook.com szolgáltatásokon elérhető kapcsolatokkal, de a Messengerrel hang- és videóhívásra is képes lesz a szoftver, „heteken belül”.

A windowsos kliens további újdonságai címszavakban: hat újabb támogatott nyelv, némileg átalakított felhasználói felület, az online felhasználószám kijelzésének megszüntetése (a cég szerint ezzel helyet szabadítottak fel az UI-n), illetve a korábban használt profilképek felajánlása a kép cseréjekor (hogy ne kelljen ezeket keresgélni). A Mac-verzió pedig a retina felbontású kijelzők és a többablakos chat támogatásával lett okosabb.

Kapcsolódó hír, hogy a Windows Áruházban megjelent a Skype Modern UI (egykori nevén: Metro-)stílusú kiadása is. A vállalat korábban azt ígérte, hogy a Windows 8 kiskereskedelmi premierjére – mely holnap esedékes – elkészíti az alkalmazást.

Azóta történt

Előzmények