Új, hasznos funkciókkal bővült az Outlook

A Microsoft tegnap jelentette be, hogy új funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítették kommunikációs szolgáltatásukat, az Outlook.com-ot. Három újdonságról van szó: a fiókok menedzselésének finomítása, lehetőség a később hibásnak bizonyult döntések visszavonására, illetve az e-mailben folytatott beszélgetések direkt folytatására. Ezen kívül több apróbb változtatást is végrehajtottak, amelyek a Facebookkal, a Messengerrel, illetve a Skype-pal történő együttműködés során javítják és kényelmesebbé teszik a használhatóságot (bár ez az egybeépülés sokak szerint inkább zavaró, mint segítő).

Hirdetés

A hivatalos blogban az Outlook program egyik vezetője, Mike Schackwitz azt írja, hogy mivel számításaik szerint egy átlagfelhasználó 184 levelet tárol a fiókjában és naponta 28 e-mailt kap, ezért a változtatásokkal a levélkezelés könnyítése volt a céljuk.

Az új varázslót behozó „advanced rules” azt jelenti, hogy a felhasználók mostantól a korábbinál jóval több beállítási lehetőséggel rendelkeznek, hogy a napi használat során egyszerűbben menedzseljék leveleiket.

Outlook

Az „undo” nevű lehetőség azt biztosítja, hogy jó néhány korábbi döntést – törlést, besorolást, tiltást, szemétnek jelölést, átmozgatást – könnyedén vissza lehessen vonni – mégpedig vagy az eszköztárról, vagy pedig egyszerűen a ctrl+z billentyűkombinációval.

Outlook

Az „in-line reply” bevezetése pedig abban segít, hogy új ablak megnyitása nélkül lehessen egy csatornában válaszokat adni.

Outlook

A változtatásokat fokozatosan, a következő pár hétben vezetik be, aktiválják a fiókokban.

Előzmények

  • A Microsoft még egy hónapot ad a Windows 8.1 Update telepítésére

    A vállalati szféra mellett az otthoni felhasználók is haladékot kaptak, így június 10-éig azok a Windows 8.1-es gépek is megkapják a frissítéseket, melyekre még nincs telepítve a 8.1 Update.

  • Akadoznak a Microsoft felhőszolgáltatásai

    Tegnap egyes helyeken az Outlook, a Kapcsolatok és a Skydrive állt le közel egy napra, dolgoznak a javításon, de az Outlook még sok helyen nem tökéletes.