Ezek az új PowerPoint-funkciók nagyon népszerűek lesznek

A Microsoft a hivatalos blogon jelentette be tegnap, hogy a két hónapja megjelent programcsomag, az Office 2016 prezentációkészítője két új funkciót, két segédeszközt kapott, melyek kifejezetten azokat célozzák meg, akik nem tekinthetők szakembernek a prezentációkészítésben.

Designer

Ez a tervezőeszköz valójában egy, a dizájnhoz értő „virtuális szakember”. A felhasználónak csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a kívánt képet, hátteret, majd ha „Designer” funkcióra kattint, akkor a program megvizsgálja az anyagot, majd tartalma alapján felajánl különféle template-eket, sablonokat. Ezeket az alapokat profi dizájnerek készítették, így a minőség garantált, a felhasználónak csak választania kell. Jelenleg csak öt minta van, de template-ek számát folyamatosan bővítik majd. Egy fontos jellemzője ennek a megoldásnak: a Designer a mintákat a felhőből, az Azure-ból veszi, és válogatásának fő szempontja, hogy mennyire népszerű a template, illetve ha nem választják az adott mintát, akkor fel sem dobja – vagyis a tömegízlést szolgálja ki.

Morph

A Morph gyakorlatilag egy nagyon egyszerű és könnyen kezelhető animációkészítő: a felhasználó az elkészült diák elemeit az egérrel nagyjából úgy mozgatja, ahogy egy mozgóképen szeretné látni, a program pedig ez alapján egy jó minőségű animációt hoz létre. Külön érdekessége, hogy az egyes elemek elrendezési viszonyait is megjegyzi, így az egyik elem elmozdításával ez a viszonyrendszer is átalakul.

Az új eszközök a következő hetekben érkeznek meg a PowerPoint 2016-ba, de azok az Office 365-előfizetők, akik tagjai az Office Insider programnak pár nap múlva már kipróbálhatják őket.

Előzmények