A munkaerőpiacot is segítené a Microsoft és a Nyíregyházi Főiskola közös munkája

Az együttműködési megállapodás része egy globális Microsoft-programnak, a Partners in Learning kezdeményezésnek. A program kulcsfontosságú stratégiai célkitűzései az oktatás modernizálása, az innováció előmozdítása és a munkaerő piaci készségek fejlesztése. A tervezett hosszú távú együttműködés által a főiskola hallgatói is számos innovatív feladat megoldásában vehetnek részt.

Hirdetés

Pillérek

Az együttműködés három pillérre épül. Az első a tanulás és a tanulási terek átalakítása a Microsoft informatikai eszközeinek segítségével. Ehhez a főiskola minden hallgatója és oktatója számára bevezetésre kerül az Office 365 megoldáscsomag.

A második pillér az innováció elősegítése. Ezt három programcsomag segíti:

  • a Dreamspark az informatikus hallgatóknak kínálja a legkorszerűbb szerver szoftvereket és fejlesztőeszközöket
  • a Kodu egy játékos oktatóprogram, mely a leendő informatikatanároknak mutatja meg, hogyan lehet a kicsiknek játékosan megtanítani a programozás alapjait
  • a Student Partner program pedig egy-egy igazán ambiciózus hallgatóval kezd meg közös munkát

A harmadik pillér a 21. századi munkaerő-piaci készségek fejlesztését célozza. Ennek keretében a Microsoft a főiskola tanárainak az oktatásban használható legfrissebb technológiákat és módszertani anyagokat kívánja átadni. Az informatikus hallgatóknak a Microsoft IT Akadémiában megszerezhető tudást kínálják, amely azonnal felhasználható tudást jelent a pályakezdő szakemberek számára. A kedvezményes MCP-vizsgalehetőség pedig azért fontos, mert aki megszerzi ezt a minősítést, annak egyszerűbb lehet az útja az állásinterjúról az első munkahelyére.

Ezt a típusú együttműködési megállapodást Magyarországon a felsőoktatási intézmények közül a Nyíregyházi Főiskolával kötötte meg elsők között a Microsoft. Az együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Főiskola részéről dr. Jánosi Zoltán, az intézmény rektora, a Microsoft Magyarország részéről pedig Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország Oktatási Üzletág vezetője látta el kézjegyével.

Azóta történt

Előzmények