A Microsoft az egyetemen is nyomja a Windows Phone-t

Január 25-én megnyílik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén a Microsoft és a Nokia közös fejlesztői laboratóriuma. A megnyitó alkalmával az egyetem egy szakmai konferenciát is rendez, amelyen a Windows Phone platformra történő hatékony szoftverfejlesztés kerül középpontba.

A kar hallgatói szeptemberben választhatták elsőként kreditekért a Windows Phone fejlesztési ismereteket. Az első szemeszter után, januártól a munka a Nokia és a Microsoft közös fejlesztői laboratóriumában folytatódik, amelyben a korszerű készülékek használatával gyakorlati tudásukat bővíthetik a diákok.

Az első hat hónapban az egyetemen 58 diák vette fel tantárgyai közé a Windows Phone programozást. A január 25-i rendezvényen kiválasztják az általuk írt legjobb három alkalmazást, amelyek készítői egy-egy Nokia Lumia 800-as telefont nyernek.

„Az új, Windows Phone alapú Nokia-eszközök bevezetése hatalmas lépés a platform nyújtotta lehetőségeket tekintve. Szeretnénk, ha minél több diák felismerné ezt a potenciált, és csatlakoznának azokhoz a sikeres magyar fejlesztőkhöz, akiknek az alkalmazásai a Windows Phone Marketplace-en a legtöbbet letöltött szoftverek közé kerültek. A szeptember óta publikált 268 magyar alkalmazásból 183-at hazai diákok készítettek, ami bizonyítja, hogy a fejlesztők új generációja épít a Windows Phone platformra” – mondta Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformtechnológiai szakértője.

A fejlesztői labor megnyitása mellett új inkubátorprojekt indul a 2007 óta működő Microsoft Innovation Centerben. A diákok az itt rendelkezésükre álló, legújabb eszközökön kísérletezhetnek, újszerű, eddig nem használt alkalmazásötleteket valósíthatnak meg. A hallgatóknak olyan feladatokat kell megoldaniuk, mint: érintésalapú kioszkapp készítése Microsoft Surface-re, a Kinect Remote Controller programozása és betörésfigyelő alkalmazás fejlesztése Mini ITX-re, Windows Embedded Standardra.

Azóta történt

Előzmények