A Microsoft és a Nokia 18 millió eurós fejlesztői programot indított

Hirdetés

A Microsoft és a Nokia ma bejelentették, hogy a következő három évben mindkét részről kilenc, azaz összesen 18 millió eurót fektetnek be Finnországban egy mobilalkalmazás-fejlesztő programba, melynek az Aalto Egyetem ad otthont. Az AppCampusnak elnevezett projekt célja, hogy innovatív alkalmazások jöjjenek létre, elsősorban a Windows Phone platformra (de emellett nem hanyagolják el a Nokia platformjait, a Symbiant és a Series 40-et sem), illetve segítsék jövedelmező, induló mobilos vállalkozások megszületését és megerősödését.

A ténylegesen 2012 májusában induló program gazdája és vezetője az Aalto Egyetem, akik már eddigi tevékenységeikkel is kiemelkedően támogatták a startupokat. Az egyetemen azt várják az AppCampustól, hogy az egész világról ezrével érkeznek majd az alkalmazásötletek, amelyeket az ottani tapasztalt oktatói és szakembergárda menedzsel majd, kiválasztva közülük a támogatásra érdemeseket – a támogatás többek között mobiltechnológiai, tervezési és használhatósági képzést takar, illetve finanszírozási segítséget.

Az AppCampus ünnepélyes bejelentési ceremóniáján jelen volt Jyrki Katainen miniszterelnök is, aki úgy véli, hogy a finnországi IKT-ipar, illetve a felhalmozott tudás egyike a világ legversenyképesebb bázisainak, különös tekintettel a mobiltechnológiára, és ezzel a háttérrel a hároméves projekt különösen sikeres lehet. Hasonlóképp nyilatkozott Klaus Holse, a Microsoft nyugat-európai képviseletének vezetője, illetve Kai Öistämö, a Nokia ügyvezető alelnöke is.

Azóta történt

Előzmények